Ophef in Zweden: opticien in Marokko gebruikt foto van prins Daniel

marokko
1
25 mei '16
Opticien Chaab in het centrum van Agadir is plotseling internationaal bekend geworden door een oplettende toerist.

De eigenaar van Chaab heeft namelijk een foto van prins Daniel van Zweden, Hertog van Väsrergötland, en echtgenoot van kroonprinses Victoria gebruikt voor een bord boven zijn praktijk. Op het bord is de prins te zien met bril. Waarschijnlijk had de eigenaar niet door dat hij een prins gebruikte voor zijn bord. Een foto van de bedrijfsuiting, gemaakt door ene Johanna Nordin, kwam op social media terecht, waarna het snel ging.

Instagram
Onder meer nieuwsbron Expressen schreef een artikel over het verschijnsel. Toen Nordin de foto zag was ze zeer en zeer verbaasd. Ze sloot direct uit dat de prins zijn foto heeft verkocht of toestemming heeft gegeven om het te gebruiken voor commerciële doeleinden. Ze poste de foto op Instagram met een tag naar de koninklijke familie. Ze vroeg gekscherend of de prins toestemming had gegeven. 

Nordin kreeg al snel antwoord van het koninklijk huis. Daarin staat dat inderdaad dat er geen toestemming is gegeven. Dat deed men via Margareta Thorgren, directeur van Informatie en de persafdeling van het Koninklijk Huis. Adviseurs behandelen de zaak inmiddels.

China
Het is overigens niet de eerste keer dat het gezicht van Daniel Westling is gebruikt als reclame in het buitenland. Onlangs werden hij en kroonprinses Victoria gebruikt voor een banner in Canton in China. Een rechtbank in Zweden nam contact op met de adverteerder, waarna het werd verwijderd.

Thorgren zei er niet bij of hetzelfde al gedaan is met de Marokkaanse opticien. 

© Redactie 2016
marokko
agadir
prins daniel
zweden
opmerkelijk
opticien
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?