Moslims, jood en christen openen samen restaurant

buitenland
3
26 mei '16
In België hebben drie moslims, een koptische christen en een jood besloten om samen een restaurant te beginnen.
Je zou in veel landen zeggen dat dat vragen om problemen is, maar niet in het Antwerpen dat de broers Yassin (24), Rachid (25) en Said (27) El Ghannouti voor ogen hebben. Samen met Sim Hemo (47) en Marco Michel (44) hebben ze een onderneming gestart. Rachid vertelt tegenover het Nieuwsblad dat ze elkaar hebben leren kennen bij horecagelegenheden in de stad. 'Door ons werk groeide er respect en een warme vriendschap. En nu zijn we samen in deze smeltkroes gestapt', vult Sim aan.

Vriendschap
Deze vriendschap hebben ze doorgetrokken naar het doen van zaken met elkaar. 'Onze vriendschap is bezegeld in een businessplan. Het moet zijn dat de eigenaar van het gebouw de vibes tussen ons voelde, want hij sloeg een rianter bod af en koos voor ons. Waarom weten we niet.' Met groot respect voor het monumentaal en klassiek pand ging het vijftal aan de slag met de nieuwe onderneming. Bevriende aannemers hielpen hen daarbij. 

Voor het eindresultaat hebben ze mooie plannen: 'Er komt nog een muurschildering met een vredestekst: onze positieve boodschap naar de wereld', aldus Rachid.
© Redactie 2016
moslims
islam
joden
christen
napo's
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi