Islamprediker roept op: 'Volg Marokko met bepalen start Ramadan'

marokko
26
27 mei '16
Een predikant van de AlBalagh Vereniging voor Cultureel en Maatschappelijk werk in Leiden heeft een gedurfde oproep gedaan.

Hij riep op om de start van de maand Ramadan te baseren op de bepalingen van Marokko. Daarmee moeten Nederlandse, Belgische en Europese moslims de lijn doorbreken die tientallen jaren geleden is ingezet, toen werd besloten Saudi-Arabië te 'volgen'. Volgens Jalal Ali Jehani heeft Marokko de meest precieze en accurate islamitische kalender. De Libische prediker roept dan ook alle imams en predikers in Nederland en België om deze lijn te volgen. 

Op deze manier moet chaos worden voorkomen en kunnen Europese moslims zich onttrekken aan de 'fouten die worden gemaakt in sommige landen in het Midden-Oosten', aldus Jehani, die werd geciteerd door het Marokkaans blad Hespress. 'We zijn niet op zoek naar financiële of politieke winsten bij deze oproep, onze enige doelstelling is om het goede te doen en niet de weg van dwaling te volgen.'

De Libiër zegt dat er meerdere redenen zijn waardoor Marokko het meest accuraat is in de waarneming van het land. Marokko heeft bijvoorbeeld zeer deskundige mensen die gespecialiseerd zijn. Deze vormen speciale commissies, die over meer dan 200 plaatsen in het land vertegenwoordigd zijn. Door deze zorgvuldige bepaling is de kans op fouten in de afgelopen 25 jaar slechts 1%. 

'Dit is een zeer belangrijke en accurate getuigenis van specialisten op het gebied van astronomische wetenschap en Sharia-wetgeving.'

© Redactie 2016
marokko
al balagh
ramadan
jalal ali
europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi