Marokkaans rolstoeltennisteam weigert tegen Israël te spelen

marokko
10
27 mei '16
Het Marokkaans tennisteam voor rolstoelgebruikers heeft voor ophef gezorgd in het tenniswereldje door een wedstrijd tegen Israël te boycotten.

Het team zou gisteren uitkomen tegen het team uit het zionistisch land tijdens de Wereldkampioenschappen in Tokio, Japan. De Israëlische pers is woedend. Sommige bronnen stellen dat de Marokkaanse spelers afwezig waren op bevel van het Marokkaans Paralympisch Comité. De Internationale Tennisfederatie (TFI) wil niet op zaken vooruitlopen maar is duidelijk niet blij met de afwezigheid. 

Binnenkort neemt de tennisautoriteit contact op met Marokkaanse sportautoriteiten. 'De ITF is opgericht om de integriteit en onafhankelijkheid van tennis als sport te waarborgen en om dat te doen zonder discriminatie op basis van huidskleur, ras, nationaliteit, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, handicap, religie of etnische afkomst', zei de centrale instantie van de tenniswereld. 

Waarschuwing
Daarna reageert ITF wat strenger: 'We zullen de Marokkaanse Tennis Federatie met spoed aanspreken om de feiten van deze situatie vast te stellen. Daarna zullen wij volgens de voorschriften de nodige maatregelen vaststellen.'

Aan het WK voor rolstoeltennis deden 51 teams uit 21 landen mee. Zij strijden in vier categorieën om de wereldtitel. Ook Marokko maakte daar dus deel van uit maar besloot zichzelf t diskwalificeren door niet op te komen dagen.

© Redactie 2016
marokko
rolstoeltennis
itf
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?