Tonnen verrotte dadels en meel in beslag genomen in Marokko

buitenland
3
29 mei '16
In Rabat heeft de politie tonnen aan dadels en meel in beslag genomen waarvan de houdbaarheidsdatum allang was verlopen.
Het was de bedoeling dat de producten in de Ramadan verkocht zouden worden. De goede samenwerking van overheidsinstellingen leidde tot een magazijn waar de producten lagen opgeslagen, meldt Al Ahdath Al Maghribiya dit weekend. De vier verdachten in de zaak kochten de producten voor tien dirham per kilo en verkochten deze tussen de 14 en 20 dirham per kilo. 

Oude dadels werden in dozen gestopt van het merk Tomour Al Nakhil en Wahat Attomour. Op de verpakking stonden 'geruststellende houdbaarheidsdata' die niet voor het product zelf waren. Deze golden ter misleiding van nietsvermoedende klanten. De verouderde producten werden na de inbeslagname vernietigd door de autoriteiten. De politie onderzoekt nu wie de leverancier is van de vier verdachten uit Errachidia. Mogelijk ligt de bron van het kwaad in Casablanca. 

Het magazijn waar de goederen stonden was gevestigd in de woonwijk Al Maghrib Al Arabi. In een huis werden de oude producten gewassen en opnieuw verpakt. In totaal gaat het om zo'n 1,8 ton dadels.

Meel
Het is echter niet de enige ontdekking die de lokale overheid deed. Een tweede operatie leidde tot de arrestatie van de eigenaar van een winkel dichtbij Temara. Bij hem werd 2,4 ton meel in beslag genomen omdat het buiten de houdbaarheidsdatum nog werd verkocht. Na zijn politieverhoor bekende de eigenaar de aanschaf te hebben gedaan bij een bedrijf in Casablanca. 

Hij kocht het belangrijk product in februari, terwijl hij wist dat de vervaldatum is vastgesteld voor de maand maart. Hij wist dus dat het product verkocht zou worden buiten de vervaldatum en dat hij daarmee de gezondheid van klanten in gevaar bracht.
© Redactie 2016
marokko
ramadan
dadels
meel
tomour al nakhil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi