Arrestatie in Marokko om onthoofding Nabil Amzieb

algemeen
11
29 mei '16
In Marokko is de 23-jarige Omar A. gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de onthoofding van Nabil Amzieb.
Omar A. is het broertje van Adil A. uit Amsterdam-west. Hij is eerder tot levenslang veroordeeld. Volgens advocaat Juriaan de Vries is A. twee maanden geleden al gearresteerd in Marokko maar vermeldt er wel bij dat de arrestatie onterecht is. Nederland heeft Marokko laten weten dat Omar A. betrokken is bij de liquidatie. Dat is één van de vele scenario's die momenteel worden onderzocht.

Duidelijk bewijs is echter niet gevonden en in Nederland is A. ook geen verdachte, aldus de advocaat. Wat de rol in dat scenario is geweest is ook onbekend. De familie van Amzieb zou A. volgens Het Parool hebben aangegeven. 'Het verbaast me heel erg dat Omar nog steeds in de cel zit, juist omdat de Nederlandse autoriteiten zowel informeel als formeel aan de Marokkaanse overheid hebben laten weten dat hij hier formeel juist géén verdachte is in deze zaak', zegt De Vries.

'Op basis van wat voor veronderstelde bewijzen hij in Marokko niettemin wordt vastgehouden, is mij onbekend.'  

Broer
Omar A. is het broertje van Adil A., die levenslang heeft gekregen voor betrokkenheid bij de heftige schietpartij in de Staatsliedenbuurt. Benaouf A. was daar het belangrijkste doelwit maar wist te ontkomen. In deze zaak loopt momenteel een hoger beroep. Omar A. figureerde in de dossiers over de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Zijn dna werd onder meer gevonden in de Audi RS4 waarin de moordenaars vluchtten.

De politie kon echter niet hard maken dat A. die avond in deze auto zat. 

Dodenlijst
Deze auto deed in de periode voor de moorden dienst als werkauto van een groep criminelen uit West. Zij gebruikten deze voor andere misdrijven. Omar A. kreeg in februari als eerste een gebiedsverbod waardoor hij niet in de omgeving van waterpijpcafé Dina Lounge mocht komen. Justitie wilde hiermee voorkomen dat hij in deze buurt zou worden geliquideerd. 

Dat was een mogelijk gevolg omdat hij op een dodenlijst zou staan. Ook werden passanten beschermd tegen een mogelijke liquidatie. Een procedure loopt nu inzake het gebiedsverbod.
© Redactie 2016
marokko
nabil amzieb
fayrouz
onthoofding
mocromaffia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
uefa
israel
genocide
bangladesh
myanmar
afc ajax
rohingya
botola pro
hakim ziyech
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi