Marokko gaat hard: 1772 kilometer aan snelweg gelegd

buitenland
15
30 mei '16
In relatief korte tijd heeft Marokko in de hoogste versnelling gigantisch veel kilometers aan nieuwe snelweg gelegd.
Met ingang van het huidige jaar had Marokko 1772 kilometer aan snelweg. Dat meldt Anwar Benazzouz, algemeen directeur van de Marokkaanse Snelwegbeheerder (ADM), tijdens een persconferentie in Rabat waar de jaarcijfers werden gepresenteerd. ADM bouwt, onderhoudt en exploiteert de Marokkaanse snelwegen. Recente noemenswaardige projecten zijn die van Berrechid-Khouribga en Rabat-Salé. 

De snelweg tussen Safi en El Hadida (143) kilometer zal binnenkort afgerond worden. De viceminister van Verkeer en Infrastructuur Mohamed Najib Boulif, kondigde woensdag 11 mei dat de snelweg tussen Rabat en Salé in juni af is. Dit stukje snelweg is bijzonder omdat een tuibrug onderdeel is van de weg. Deze tuibrug zal de grootste en langste van Afrika zijn. 

Vaker gebruikt
Uit de cijfers blijkt dat Marokkanen snelwegen steeds vaker gebruiken. Gemiddeld reden er in 2015 18,9 miljoen voertuigen per dag op de snelwegen, een stijging van 8,1% ten opzichte van een jaar eerder. ADM behaalde een omzet van 2,3 miljard dirham, 9,7% meer dan 2014. Hoewel de omzet stijgt kampt ADM nog steeds met een tekort en draait het zelfs verlies.
© Redactie 2016
marokko
snelweg
infrastructuur
anwar benazzouz
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi