Datum voor begin filmfestival Marrakech bekend

marokko
0
30 mei '16
De Stichting van het Internationaal Filmfestival van Marrakech (MIFF) heeft bekendgemaakt wanneer de nieuwste editie gehouden zal worden.

Vorige week hield het bestuur een algemene vergadering om data te bepalen. De zestiende editie van het internationaal filmfestival van Marrakech zal op 2 december beginnen en 10 december eindigen. In een verklaring van MIFF staat dat het filmfestival in zowel binnen- als in buitenland zeer populair is.

Vorig jaar kwamen tienduizenden aanmeldingen binnen, waren er 50.000 toeschouwers naar het Djemaa El Fna plein vertrokken en kwamen 20.000 gasten opdraven bij officiële gelegenheden. Ook was er veel aandacht vanuit de pers: 318 journalisten van de nationale pers, 64 journalisten uit de pan-Arabische regio en 180 journalisten uit 17 andere landen.

Verder waren 1.250 mensen werkzaam tijdens het internationaal filmfestival waarvan 92% Marokkaans was. Tevens waren zestig leveranciers betrokken bij de organisatie. In totaal werden meer dan 300.000 personeelsuren ingezet om het filmfestival tot een succes te brengen.

Over eventuele prominente gasten deed MIFF nog geen uitspraak maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat Marrakech zich ook dit jaar kan opmaken voor de nodige Hollywoodsterren.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
filmfestival
miff
acteurs
film
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi