Dode in Marokko na ruzie om diefstal sigaretten

marokko
0
30 mei '16
In Salé zijn twee minderjarigen gearresteerd voor de mishandeling en doodslag van een sigarettendief.

Afgelopen vrijdag kwamen zoals gebruikelijk veel jongeren bij elkaar in de welbekende Marokkaanse speelkamers, waar ze computerspelletjes spelen of biljarten en tafelvoetballen. Vaak is de sfeer gezellig maar dat het ook anders kan bleek kort voor het weekend in Hay Al Inbiaat in Salé. De krant Assabah meldt vandaag dat een jongeman de sigaretten van een minderjarige probeerde te stelen toen het helemaal mis ging. 

De sigarettendief werd betrapt waarna de minderjarige in woede ontstak in de speelhal. Er ontstond al snel een gevecht waar ook de vriend van de jongen bij betrokken raakte. De jongeman die de sigaretten probeerde te stelen werd meerdere malen geraakt met een mes. Vooral de verwondingen aan zijn pols bleken gevaarlijk. 

Hij werd naar het Avicenna ziekenhuis gebracht maar artsen konden niets meer voor hem doen. Zij concludeerden dat het onmogelijk was om hem te redden gezien de verwondingen die hij opliep. De politie heeft meerdere getuigen gehoord. Daaruit bleek inderdaad dat het slachtoffer sigaretten probeerde te stelen.

Twee jongeren kwamen daarop in actie en waren beiden gewapend met messen. Het gevolg daarvan is reeds bekend. Volgens de krant was de overledene een recidivist die de gevangenis slechts enkele weken geleden had verlaten. De moordenaar en zijn handlanger zijn gearresteerd en in hechtenis geplaatst.

© Redactie 2016
marokko
diefstal
doodslag
moord
sale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?