Imams Marokko ingelicht over xtc

marokko
0
30 mei '16
In aanvulling op de autoriteiten gaan ook predikers en imams de strijd aan met een nieuw probleem in de drugsproblematiek van Marokko.

De autoriteiten in Marokko zien dat steeds meer Marokkaanse burgers xtc gebruiken. Kort voor de Ramadan wil men er daarom alles aan doen om te waarschuwen voor het gebruik van de pillen. Volgens officiële statistieken van de politie van Oujda is er in de eerste vijf maanden van dit jaar meer xtc in beslag genomen als in 2014 en 2015 bij elkaar, meldt de krant Akhbar Al Yaoum vandaah. 

Vooral de oostelijke regio's zien een toename in de handel. In 2014 werden nog 16.700 xtc-pillen in beslag genomen, waarvan 14.000 afkomstig uit Oujda. In 2015 steeg het aantal tot ruim 54.000. In de eerste vijf maanden van dit jaar lag dat aantal al op 223.000 pillen, waarvan bijna de helft in Oujda. Tijd om in te grijpen, zo stellen verschillende overheidsinstellingen. 

Met het oog op de Ramadan werkt de Universiteit Mohammed I in samenwerking met de Regionale Wetenschappelijke Raad van Oujda samen om imams in te lichten. Zaterdag was er een bijeenkomst met een tiental imams en predikers om hen in te lichten over xtc. Op deze manier kunnen zij op hun beurt burgers informeren en waarschuwen over de gevaren van de drug.

© Redactie 2016
marokko
xtc
harddrugs
imams
islam
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi