'Marokko moet kansen in China grijpen'

economie
3
31 mei '16
De minister van Toerisme, Lahcen Haddad, heeft in Casablanca opgeroepen om de kansen te grijpen die de Chinese toeristische markt biedt.
China is het land met de meeste vakantiegangers en daarmee ook de toeristische groep die het meest uitgeeft in de rest van de wereld. In 2013 gaven 98,2 miljoen Chinese toeristen ruim 100 miljard euro uit. In Casablanca vond gisteren een seminar plaats over de Chinese toeristische markt. Volgens Haddad zal het een enorme stimulans voor Chinezen zijn om naar Marokko te reizen omdat de visumplicht is afgeschaft. 

Dit wijs besluit opent mogelijkheden voor de toeristische groei in Marokko weet de minister. Om de toeristenstroom optimaal te benutten wil roept Haddad op tot de oprichting van een actieplan voor de korte en middellange termijn, met name in de luchtvaartindustrie, de lancering van reclamecampagnes in de Chinese media en de aanpassing van het toeristisch aanbod. 

2020
Onder meer hotels en de gastronomie moet hier en daar aangepast worden om de Chinezen veel te kunnen bieden. Gidsen moeten bovendien getraind worden. Marokko hecht veel waarde aan deze markt in het kader van de '2020 Visie'. Deze is gericht op het aantrekken van 100.000 Chinese toeristen. In het najaar van 2015 kwamen 10.515 Chinese toeristen naar Marokko, een stijging van 12% in vergelijking met een jaar eerder.  

Het seminar werd overigens georganiseerd door het ministerie van Toerisme, het Marokkaans Nationaal Verkeersbureau, de Nationale Toeristen Confederatie en het Observatorium voor Toerisme. 
© Redactie 2016
marokko
lahcen haddad
casablanca
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khalifa haftar
gevangenis
saoedi-arabië
frankrijk
botolapro
amsterdam
staatsliedenbuurt
zutphen
syrië
vught
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi