Benkirane trots op Marokko: oase van vrede en verdraagzaamheid

buitenland
12
31 mei '16
Marokko is een oase van vrede, verdraagzaamheid en uitzonderlijke interreligieus samenleven in een wereld overspoeld met haat en onverdraagzaamheid.
Dat is wat premier Abdelilah Benkirane gisteren zei tijdens de 12e Marokko-Europa bijeenkomst, georganiseerd door de Ribat Al Fath Vereniging voor Duurzame Ontwikkeling en de Duitse Stichting Konrad Adenauer. Het thema was 'vreedzame coëxistentie: een gedeelde verantwoordelijkheid'. Benkirane onderstreepte dat Marokko altijd heeft gepleit voor een gematigd en open debat en dat het de waarden van vrede, veiligheid, tolerantie en coëxistentie altijd zal verdedigen. 

Alle buitenlandse gemeenschappen en religieuze minderheden leven in rust en veiligheid en kunnen ze net als andere Marokkaanse burgers hun geloof vrij belijden, zei Benkirane. 'Marokko heeft in de afgelopen 12 eeuwen voor religieuze tolerantie gekozen', voegt hij toe. 'Dit is waarom Marokko opvalt tussen andere landen.' 

Les
Benkirane denkt dat Europese landen nog een voorbeeld kunnen nemen aan Marokko. Hij spoorde deelnemers aan om lessen te leren van het Marokkaans model, dat gebaseerd is op duurzame ontwikkeling, stabiliteit, vrijheid, vooruitgang en solidariteit. 'Marokko is een bron van inspiratie voor landen over de hele wereld', aldus Benkirane.
© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
vrede
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
wuhan
transfer talks
hubei
saoedi-arabië
duitsland
geruchtenmolen
botolapro
syrië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi