Typhoon wil helpen bij verbannen etnische profilering

algemeen
9
1 jun '16
Rapper Typhoon gaat in op de uitnodiging van minister Ard van der Steur (Veiligheid & Justitie).

Op Instagram laat de zanger weten dat hij wil "helpen bij het verbannen van de etnische profilering". Dat moet dan alleen niet "als snelle pleister dienen voor een dieper liggend probleem in Nederland", schrijft hij. Typhoon meldde maandag dat hij door agenten staande was gehouden omdat die de combinatie van leeftijd, huidskleur en dure auto verdacht vonden. De politie bood daar later uitgebreid excuses voor aan. "De politie moet te allen tijde staan voor neutraliteit", stond maandag een verklaring.

In de (sociale) media was het het gesprek van de dag en ook in de Tweede Kamer sijpelde het bericht door. Justitieminister Van der Steur vroeg Typhoon openlijk zelfs om hulp. Hij zou volgens de minister prima kunnen helpen bij een campagne bij de politie tegen racisme. De artiest is immers geliefd bij de politie, weet de bewindsman. Contact is er nog niet geweest.

Dinsdagavond liet Typhoon dus op Instagram weten dat hij ingaat op de uitnodiging van de minister. "Mits dat op structurele wijze gaat gebeuren." Verder schrijft hij dat hij de rest van de week in de muziekstudio zit en zich daarop toelegt.

© ANP 2016
etnisch profileren
discriminatie
ard van der steur
racisme
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?