Dit zijn de schoonste stranden van Marokko
Dit jaar hebben 22 Marokkaanse stranden de zogenoemde 'Blauwe Vlag' gekregen om aan te tonen dat het een goed en net strand is.
reizen

Elk jaar komt de Mohammed VI Stichting voor Milieu en Bescherming met een lijst waarin stranden zijn die het label 'schoon' verdienen. Gisteren publiceerde de stichting een nieuwe lijst. Daarin zijn dit jaar 22 stranden opgenomen. Opvallend is dat het aantal schone stranden is gedaald sinds 2013. 'Zijn steeds minder stranden schoon of zijn lokale overheden lui geworden om een verzoek in te dienen bij de stichting?', vraagt nieuwsbron Telquel zich af. Hoe dan ook, de stichting heeft aangekondigd dat de criteria strenger worden. 

Belangrijke criteria zijn onder meer de kwaliteit van het zwemwater, informatievoorziening, voorlichting en milieu-educatie, hygiëne, veiligheid en de ontwikkeling van het gebied. Drie stranden raakten hun Blauwe Vlag dit jaar kwijt: Imintourga Mirleft, Sol Tanger en Ain Diab (gate 13). Wel zien we twee nieuwkomers: Dalia Anjra Fahs (bij Tanger) en Agadir. 

Stranden met een Blauwe Vlag
- Achakar (Tanger-Asilah)
- Aglou Sidi Moussa (Tiznit)
- Arekmane (Nador)
- Ba-Kacem (Tanger-Asilah)
- Bouznika
- Skhirate
- El Moussafir (Dakhla)
- Essaouira
- Oued Foum (Laayoune)
- Hawzia
- Dalia (Anjra)
- Agadir
- Cap Bedouza (Safi)
- Saidia
- Souiria (Safi)
- Oued Laou (Tetouan)
- Sidi Rahal
- Safi
- Oualidia
- Oued Aliane (Anjra)
- Oul Labwar (Dakhla) 
- Walidiya

marokko
strand
vakantie
tanger
casablanca
agadir
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi