Erdogan: erkennen Armeense genocide gaat gevolgen hebben voor Duitsland

buitenland
173
2 jun '16
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei dat de erkenning door de Duitse Bondsdag van de massamoord op Armeniërs door Ottomaanse troepen als genocide "ernstige gevolgen" zal hebben voor de betrekkingen tussen de twee landen.

Op een persconferentie in Nairobi, waar hij op bezoek is, zei Erdogan dat na terugkeer van de Turkse ambassadeur uit Duitsland, de regering zal bespreken welke stappen Ankara zal nemen tegen Duitsland.

Merkel
Duitsland heeft brede en sterke relaties met Turkije ondanks verschillen op sommige punten. Dat zei bondskanselier Angela Merkel donderdag op haar beurt nadat het Duitse parlement een motie had aangenomen waarin de moordpartijen in 1915 op Armeniërs door Ottomaanse troepen worden erkend als volkerenmoord. Turkije, dat dit standpunt ten stelligste verwerpt, heeft zijn ambassadeur in Duitsland teruggeroepen voor overleg.

,,Er is veel dat Duitsland bindt aan Turkije, en zelfs als we een verschil van mening hebben over een individuele zaak, is de breedte van onze banden en onze vriendschap geweldig'', zei Merkel op een persconferentie met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Ze voegde eraan toe dat Duitsland de dialoog tussen Turkije en Armenië ondersteunt en goede betrekkingen nastreeft met Ankara.

© ANP 2016
recep tayyip erdogan
duitsland
armenie
nairobi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi