Samira krijgt nieuw gezicht

marokko
2
2 jun '16
Door een erfelijke ziekte heeft Samira Benhar een misvormd gezicht. Een mooie samenwerking tussen verschillende instellingen bracht redding.

Het Islamitisch Centrum in Valencia, de stichting Adra en het ziekenhuis Manises in Valencia hebben samengewerkt om Benhar een nieuw gezicht te geven. Samira had onder meer last van een grote tumor die haar gezicht bedekte. Het was zaak om deze veilig te verwijderen. Volgens lokale bronnen kreeg Samira's leven geen vorm door haar aandoening en was het slecht gesteld met haar sociale positie in de Marokkaanse maatschappij. Werken was bijvoorbeeld onmogelijk. 

De bovengenoemde instellingen klopten gezamenlijk aan bij Pedro Cavadas, een chirurg die zijn sporen verdiende als degene die als eerst een gezichtstransplantatie uitvoerde. Het verzoek was niet mals, want ze vroegen hem om Samira gratis te opereren. Hij en zijn team stemden echter in waardoor de Marokkaanse geopereerd kon worden. Dat gebeurde in het ziekenhuis in Valencia.

De ingreep was succesvol waarna Samira onherkenbaar terug kan naar Marokko. Ze staat te popelen om huiswaarts te keren en haar gezicht te tonen aan familie en vrienden.

© Redactie 2016
marokko
samira benhar
spanje
adra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?