Nieuwe campagne tegen racisme in Marokko: 'Geen slaaf of neger'

marokko
62
3 jun '16
De Marokkaanse Stichting tegen Discriminatie en Racisme (GADEM) heeft een nieuwe campagne bedacht om het bewustzijn onder Marokkanen te vergroten.

Deze volgt na de mislukte campagne onder het motto 'Ik heet geen neger'. Op 21 maart 2015 kondigde GADEM in Rabat tijdens een persconferentie al aan dat het de strijd aan blijft gaan tegen racisme in Marokko. Deze is vooral gericht op sub-Sahara migranten die via Noord-Marokko de oversteek hopen te maken naar Europees grondgebied. Soms moeten ze hiervoor jaren wachten. 

De campagne 'Geen slaaf, geen neger' volgt na een mislukte campagne die twee jaar geleden werd gelanceerd op de Internationale Dag tegen Racisme. De nieuwe campagne duurt tot 10 juli en is erop gericht om het bewustzijn te vergroten over de uitdagingen waarmee de migranten te maken krijgen bij hun aankomst in Marokko. Een van die uitdagingen is het 'vastzitten' in Marokko. 

Omdat ze niet naar Europa kunnen zijn ze gedwongen in Marokko te blijven want een terugkeer is vaak geen optie. In Marokko hebben ze vervolgens te maken met verschillende uitdagingen. 

Bewust
GADEM wil Marokkanen bewust maken over de geschiedenis van slavernij en definiëren wat migratie is en wat hen naar Marokko heeft gebracht. Ook wil men burgers erop wijzen de juiste terminologie te gebruiken richting deze migranten. Het ultieme doel is om discriminatie en racisme tegen deze groepen een halt toe te roepen. 

GADEM hoopt nu op hulp van ambtenaren en de grote media in het land. De organisatie gaat persconferenties, workshops, kunstevenementen en andere activiteiten organiseren om hun doelen te bereiken.

© Redactie 2016
marokko
gadem
racisme
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?