Fransman probeerde voor 140.000 dirham koninklijk pardon te kopen

marokko
2
3 jun '16
Een 38-jarige Fransman heeft zich in Marokko flink in de nesten gewerkt door met nep geld te betalen. Nadien probeerde hij koninklijke gratie te kopen.

De Fransman zit momenteel vast in de Oudaya gevangenis in de zuidelijke stad. Hij en zijn broer werden gearresteerd nadat ze vals geld gebruikten. Hiervoor kreeg hij ook in Frankrijk een straf. De twee mannen kregen tien jaar gevangenisstraf opgelegd na het besluit van een rechtbank. De broer kon zijn straf uitzitten in Frankrijk nadat hij een boete betaalde van ruim 7.600 euro. 

Yoni bleef ondertussen opgesloten in Marrakech, meldt France 3. In de gevangenis raakte hij echter nog dieper in de problemen wegens een vermeend koninklijk pardon. Een gevangene maakte hem wijs dat het mogelijk was om een koninklijk pardon te kopen voor een bedrag van 140.000 dirham. Gratie verlenen en krijgen is in Marokko een koninklijke kwestie en dan zou je in principe moeten weten: kansloze missie. 

De zwendel stak echter goed in elkaar. Naast de gevangene werkten ook twee bewakers en een gevangenisbewaarder mee aan de oplichting van de gevangene. Toen hun betrokkenheid bleek werden ze ontslagen. Yoni's advocaat heeft aangegeven dat zijn cliënt alles heeft opgebiecht aan de autoriteiten. Of hij een zwaardere straf krijgt is niet bekend.

© Redactie 2016
marokko
frankrijk
fransman
marrakech
fraudeur
yoni
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?