30 jaar cel voor ontvoeren en vermoorden Marokkaans meisje (4)

marokko
2
4 jun '16
De rechtbank van Ouarzazate heeft zich uitgesproken in een zaak die voor veel boosheid zorgde.

Donderdag werd een man veroordeeld tot dertig jaar cel voor de ontvoering en moord op een vierjarig meisje. Een jongedame die medeplichtig is kreeg één jaar celstraf. De zaak dateert van 26 november 2015 en speelde zich af in Tamentouchet, in de buurt van Tinghir. Khadija Ittou is een meisje zoals elk ander meisje in Marokko maar kreeg toen met een groep jonge ontvoerders te maken. 

Het meisje was alleen omdat de moeder water was gaan halen en haar vader het vee uitliet. Ze ontvoerden haar om vervolgens 100.000 dirham losgeld te eisen, meldt Al Ahdath Al Maghribiya dit weekend. Terwijl de onderhandelingen over het losgeld plaatsvonden wist de politie een van de daders op te sporen en te arresteren in El Hadida. Twee dagen daarna werd het uiteengereten lichaampje van het meisje gevonden in de buurt van de plaats van de ontvoering. 

De verdachte heeft vervolgens nooit meegewerkt aan het onderzoek. Over zijn handlangers hield hij de lippen stijf op elkaar. Een jonge milieuactiviste uit Tiznit bood haarzelf aan om als tussenpersoon te fungeren en eiste hiervoor slechts 7.000 dirham. Voor dit bedrag beloofde ze het meisje terug te vinden. 

Later was ze zich bewust van haar fout en meldde zich zelf aan bij de Koninklijke Gendarmerie. Daar gaf ze aan met psychische klachten te kampen als gevolg van een beloofd maar niet doorgegaan huwelijk. Daar had de rechter geen boodschap aan, hij legde haar een jaar celstraf op.

© Redactie 2016
marokko
ouarzazate
moord
ontvoering
tinghir
tamentouchet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?