35 Marokkanen gewond bij busongeluk in Spanje

marokko
0
6 jun '16
Tientallen Marokkanen die vanuit Marokko naar Algeciras reisden en van daaruit een bus naar Madrid namen zijn gewond geraakt bij een busongeluk.

Het ongeluk vond gisteren plaats in de buurt van de stad Montoro in provincie Cordoba. Volgens het consulaat van Marokko in Sevilla zijn er 35 Marokkaanse gewonden gevallen waarvan één in ernstige toestand. Alle anderen kampen met lichte verwondingen. Het gros (33 slachtoffers) werd naar het Reina Sofia ziekenhuis in Cordoba gebracht voor behandeling om vervolgens hun reis voort te zetten in een andere bus. 

Twee andere gewonden, die onder meer gebroken botten hebben, werden per ambulance naar Madrid gebracht. Bij het ongeluk kwamen twee personen om het leven en raakten 49 anderen gewond. De bus botste op een ander busje dat geparkeerd stond langs de snelweg. De twee doden hebben de Spaanse nationaliteit. 

Volgens EFE zaten negen verschillende nationaliteiten in de bus, waarvan het merendeel Marokkaans. Daarnaast zaten ook 16 Spanjaarden, een Colombiaan, Ecuadoraan en een Amerikaan in de bus.

© Redactie 2016
marokko
spanje
sevilla
algeciras
busongeluk
montoro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?