Ruim 3.000 Marokkaanse scholieren fraudeerden bij examen

marokko
0
7 jun '16
Sinds het begin van de schoolexamens voor de middelbare school hebben ruim 3.000 leerlingen zich schuldig gemaakt aan frauderen.

Dat meldt de minister van Onderwijs, van wie het terugdringen van lekken en frauderen bij examens een speerpunt was. Volgens de minister hebben iets meer dan drieduizend leerlingen gefraudeerd. Dat deden ze op veel verschillende manier. De minister kondigde aan dat er maatregelen zullen volgen tegen leraren en leerlingen die hier betrokken bij zijn. 

Docenten worden vervolgd voor bijvoorbeeld laksheid en het niet volgen van de regels met betrekking tot straffen voor fraudeurs. Om zijn vastberadenheid aan te tonen liet de minister 21 mensen arresteren die verdacht worden van betrokkenheid bij het lekken van examens. De arrestaties werden in Rabat, Sale, Temara, Kenitra, Tanger, Marrakech, Oujda, Fes, Meknes, Taza en Safi gedaan. 

In de meeste gevallen gaat het om studenten die examens op sociale netwerken hebben gelekt. In ruil voor geld kregen geïnteresseerden de antwoorden. Ondanks de vele maatregelen kwamen de examens slechts enkele minuten na het begin van de examens op internet terecht.

© Redactie 2016
marokko
fraude
examen
examenfraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?