Vrienden op de fiets van Parijs naar zuiden Marokko voor goed doel

marokko
5
7 jun '16
Amine (20) en zijn maatje Amadou (19) stappen kort na de Ramadan op de fiets om daarmee vanuit Parijs naar Zagora te gaan.

De Algerijn en Senegalees beginnen hun uitdaging op 8 juli. Het tweetal gebruikt de resterende tijd om geld in te zamelen voor twee projecten in het zuiden van Marokko. Vorige week verkochten ze bijvoorbeeld frietjes op een buurtfeest om hun reis te financieren. Ook is er een crowdfunding gelanceerd. De opbrengst gaat naar drie projecten, waarvan twee in Marokko. 

Op weg naar het zuiden van Marokko zullen Amadou en Amine langs ondernemingen fietsen die milieuvriendelijk hun activiteiten uitvoeren. Denk daarbij aan ecologische boerderijen en de Eco-Domes in Marokko. Hun avontuur is overigens live te volgen op Facebook. 

Projecten
De eerste bestemming van de fietsers zal duizenden kilometers verder zijn, in de oase M'hamid in Zagora. Daar willen ze boer Madani helpen. Hij heeft een boerderijtje in het hard van de Marokkaanse woestijn. Met het verzamelde geld willen ze hem een waterzuiveringsinstallatie schenken. Het gezuiverd water kan hij gebruiken om zijn groente in de woestijn te laten groeien.

Ook gaan ze proberen een kameel te kopen voor Madani in de hoop dat deze gaat paren met het dier dat de boer nu al heeft. Op deze manier kan hij zijn kudde vergroten. Na Zagora fietsen de twee naar Tizgui, een dorpje dat in 2014 werd getroffen door overstromingen en hevige regenval. Daar gaan ze helpen bij de aanleg van een waterleiding, meldt Huffpost Maroc.

© Redactie 2016
marokko
amine
amadou
zagora
goed doel
liefdadigheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?