Man wil van Ierland naar Marokko vliegen met paramotor

marokko
0
8 jun '16
De Ierse Oisin Creagh hoopt de eerste persoon te worden die van Ierland naar Marokko vliegt met een paramotor.

De gedurfde reis wil hij voor het goede doel maken. Creagh is een architect uit County Cork en wil met zijn paramotor vanuit Ierland via Wales, Engeland, Frankrijk en Spanje naar Tanger vliegen. Als het aan hem ligt komt de reis er deze zomer nog. De extreme stunt is levensgevaarlijk omdat hij door enkele drukke luchtruimen in Europa moet vliegen. De reis is ongeveer 3.000 kilometer lang en gaat over 100 kilometer open oceaan.

'Ik ben ervan overtuigd dat het water geen probleem zal zijn maar ik hoop dat ik er niet in zal eindigen', zegt hij met gevoel voor humor tegen The Irish Post. Omdat paramotoren klein van stuk zijn zal hij de reis in meerdere etappes maken. 'Het is een zeer kleine motor en heeft de neiging temperamentvol te zijn, dus ik heb mijn vingers gekruist', aldus Creagh. Hij denkt er een maand over te zullen doen. 

Goed doel
Met zijn trip wil hij geld inzamelen voor een goed doel. Hij heeft reeds 2.000 euro weten in te zamelen voor Gorta-Self Hulp in Afrika. Deze organisatie helpt kleinschalige landbouw en familiebedrijfjes in Afrika. Landbouwers worden gestimuleerd zodat zij het leven van hun families en samenleving kunnen veranderen. Creagh is gepassioneerd over de hulp. 

'Voor mij is het goede doel net zo belangrijk als het avontuur en de uitdaging. In Ethiopië worden ze geconfronteerd met de ergste droogte in vijftig jaar en het kan nog veel erger worden.' De reis klinkt voor velen riskant maar Creagh is een ervaren vlieger en al tien jaar bezig met het vliegen met een paramotor. 

Voor zijn terugreis stapt hij overigens gewoon in een normaal passagiersvliegtuig.

© Redactie 2016
marokko
ierland
oisin creagh
opmerkelijk
paramotor
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?