Eerste dag Ramadan in Marokko verloopt bloedig

marokko
53
8 jun '16
Het gebrek aan eten, tabak of verslavende middelen is voor veel Marokkanen een reden om compleet los te gaan bij eventuele ruzies.

Dat bleek weer kort voor de Ramadan begon en op de eerste dag in Tanger. Eerder meldden wij al dat twee huisgenoten het met elkaar aan de stok kregen over een gedeelde rekening. Dat ging er allerminst zachtzinnig aan toe en ook de woedebeheersing was ver te zoeken. Volgens Al Yaoum 24 kreeg een van de twee, een 24-jarige jongeman, een harde klap op het hoofd. Hij overleed enkele minuten na zijn aankomst in het ziekenhuis. 

Ook ging een video rond waarin twee groepen mannen elkaar te lijf gingen op de eerste dag van de Ramadan. Dat gebeurde op de eerste dag van de Ramadan, die gisteren begon in Marokko. De mannen waren gewapend met messen en staken en sloegen op elkaar in op straat. Doden werden voorkomen omdat voorbijgangers ingrepen en na veel pogingen de groepen uit elkaar kregen. 
370 kilometer zuidwaarts deden bewoners in Fqih Ben Salah een gruwelijke ontdekking op straat. Daar vonden ze het lichaam van een gehandicapt meisje dat in haar eigen bloed lag. Haar gezicht en hals waren verminkt. Ze woonde daar in de buurt. De politie laat een autopsie uitvoeren om te bepalen hoe het meisje is gedood. Ook is een onderzoek ingelast om de dader(s) te achterhalen.

In Dmenhour in de buurt van El Bhira werd een jonge vrouw vermoord door haar man. De twee waren slechts twee weken voor de Ramadan getrouwd. Het misdrijf werd gepleegd na een misverstand op hun huwelijksnacht. De verdachte is opgepakt. 

Ook in Spanje speelde een Marokkaan een negatieve hoofdrol. Daar dreigde iemand zijn kind van tien maanden van het raam van de vijfde verdieping te gooien. Ook probeerde hij het kind te wurgen. De baby werd na tussenkomst van de politie gered. De vader is gearresteerd en wordt beschuldigd van poging tot moord en huiselijk geweld. 

Volgens een arts in Fes laait het geweld in de Marokkaanse straten altijd op tijdens de Ramadan. Dat zal ook dit jaar niet anders zijn.

© Redactie 2016
marokko
ramadan
tanger
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?