Feyenoord-keeper Vermeer staande gehouden om 'mooie auto' (video)

algemeen
71
10 jun '16
Terwijl de discussie over etnisch profileren vol aan de gang is dient zich een nieuw voorbeeld waaruit het kwalijk fenomeen blijkt.

Ditmaal is niemand minder dan Feyenoord en Oranje keeper Kenneth Vermeer de klos. Er is een filmpje opgedoken waarin Vermeer zijn beklag doet terwijl hij staande word gehouden voor controle. Volgens de keeper gaat het om de zoveelste keer terwijl hij in zijn auto zit en niets fout doet. Zijn medepassagier filmt het gebeuren. De agent die hem staande houdt deed dat omdat hij in een 'te opvallende auto rijdt'. Vermeer maakt duidelijk dat hij het zat is om zich te verantwoorden. 

Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van Vermeer, heeft met het AD gesproken en uitleg gegeven. Het filmpje werd gisteren opgenomen en er was geen officiële politiecontrole voor auto's. Ook kon de voetballer gewoon gezien worden door de getinte ruiten, iets dat de agent probeerde te ontkennen. 

'Het gebeurde gisteren in Almere, daar woont hij. Die agenten keerden speciaal om toen Kenneth voorbij kwam rijden. Ze zagen een donkere man in een dure auto, hè. Dit was gewoon een geval van etnisch profileren. Hij maakt het zo vaak mee, vertelde hij me. Die jongen die wordt weggeduwd is Kenneths neef. Maar het is bij een discussie gebleven. Kenneth wil er ook verder niks mee. Hij maakt het alleen vaker mee.'

De politie in Almere heeft nog niet gereageerd.


© Redactie 2016
discriminatie
etnisch profileren
kenneth vermeer
feyenoord
controle
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi