Medina van Fes heeft nieuw gezicht
Na maanden van werk heeft de medina van Fes een nieuwe look.
10 June 2016
reizen

In 2013 lanceerde koning Mohammed VI 2013 een restauratieprogramma voor de stad. Verschillende monumenten en straten zijn gerestaureerd door het Agentschap voor Ontwikkeling en herstel van de stad (ADER). Onder het programma valt de installatie van 254 rond winkels, het vervangen van 80 ijzeren hekken door cederhouten deuren en de restauratie van 155 andere deuren. 

Inmiddels zijn de steegjes van Bab Boujloud, Tallaa Seghira en Saffah opgeknapt. Voor de restauratie van de medina is 645 miljoen dirham vrijgemaakt. Het project duurt nog tot 2018. Een restauratie van de medina is ook nodig, want het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCHO. Naast bovengenoemde vallen ook 27 historische sites en monumenten onder het restauratieprogramma.

Bovendien worden 4.000 gebouwen opgeknapt, maar ook leerlooierijen en madrasa's krijgen een opknapbeurt. Volgens het rapport van ADER zijn inmiddels ook 26 monumenten gerestaureerd zoals de beroemde Medersas Sbaiyine en Sahrij. De restauratielijst bevat ook de medersa Mesbahia en Mohammadia en enkele bruggen.

marokko
fes
medina
stad
restauratie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi