Ophef om 110 arrestaties in Marokko na diefstal telefoon

marokko
7
11 jun '16
In Marokko is ophef ontstaan nadat sommige bronnen een foutief bericht de wereld in hadden geslingerd over 110 arrestaties als gevolg van een telefoondiefstal.

Politieautoriteit DGSN heeft een verklaring gepubliceerd waarin de berichten worden tegengesproken. Sommige media schreven dat de vrouw van een ambassadeur van een Europees land het slachtoffer was en dat de politie daarom alles uit de kast trok om de dief te vinden. Dat resulteerde in 110 arrestaties, aldus de berichten. DGSN geeft uitleg. 

Op 6 juni ontving het politiedistrict van Marrakech een klacht van een Britse toerist die geen enkele band heeft met een diplomatieke of consulaire vertegenwoordiger. Haar telefoon is gestolen op het moment dat twee kinderen bij haar kwamen bedelen. Ze kon een duidelijk signalement opgeven. Als gevolg daarvan werden zeven minderjarigen gearresteerd.

Een van hen was de hoofdverdachte en die bleek het mobieltje ook in zijn bezit te hebben. De andere zes werden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs van hun betrokkenheid bij de zaak. De Britse toeriste heeft haar telefoon teruggekregen. 

© Redactie 2016
marokko
politie
opmerkelijk
marrakech
toerist
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi