Russische watersportcoach Marokko bekeert zich tot islam

buitenland
11
13 jun '16
Kzanya Ivica is bondscoach van de Marokkaanse ploeg voor Duiken en Watersporten en heeft zich bekeerd tot de islam.
De Russische Ivica deed dat afgelopen vrijdag in de Ibrahiem Khalil moskee in Casablanca. Ivica deed de shahada in het bijzijn van honderden moslims. Ook enkele vrienden van de bondscoach waren aanwezig. Hoewel het niet verplicht is om een islamitische naam te nemen voor bekeerlingen besloot Kzanya haar naam te veranderen in Khadija. De kersverse moslima zei dat ze er al een tijdje klaar voor was om de shahada af te leggen.

Ook zei ze zeer gelukkig te zijn na haar getuigenis, aldus Moroccoworldnews. Onmiddellijk na de shahada zei de bondscoach dat ze een goed persoon wil zijn. 'De islam is een vreedzame godsdienst', zei ze terwijl ze eraan toevoegde nooit een religieus boek heeft gelezen dat alles zegt over alles om je heen en het in dit tijdperk nog steeds klopt. 

Een foto van Khadija waarin ze de Koran ontvangt van de imam van de moskee gaat ondertussen viraal op sociale netwerken. De goede en gastvrije behandeling van Marokkanen heeft naar eigen zeggen geholpen bij haar besluit te bekeren. 
© Redactie 2016
marokko
kzanya ivica
rusland
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
wuhan
transfer talks
hubei
saoedi-arabië
duitsland
geruchtenmolen
botolapro
syrië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi