Collectieve zelfmoordpoging in Marokko

buitenland
7
14 jun '16
Twee personen hebben voor een gemeentekantoor in Agadir geprobeerd hun polsen door te snijden met een scheermes.
Dat deden ze afgelopen donderdag, zo meldt Al Akhbar vandaag. De twee deden de zelfmoordpoging voor het kantoor van de vicevoorzitters van de Raad van Agadir. Hun reden: de weigering van de gemeente om hen commerciële ruimtes toe te kennen in het nieuwe winkelgebied Souk Lhad. Uit protest besloot het tweetal hun aderen open te snijden. Volgens getuigen kwamen de twee mannen bij het hoofdkwartier van de gemeente van de stad om hun probleem kenbaar te maken aan de gemeentevoorzitter.

Deze stuurde ze echter naar een van de vicevoorzitters. Tijdens hun gesprek met een van de vicevoorzitters werd hun verzoek botweg geweigerd. Voor het oog van verschillende getuigen probeerden ze vervolgens zelfmoord te plegen. Medische diensten waren snel ter plekke om eerste hulp te verlenen en het bloeden te stoppen. Beiden verkeren buiten levensgevaar.

In slechts tien maanden tijd deden vier andere verkopers ook een zelfmoordpoging in Agadir. Een van hen dreigde van een gebouw te springen van het gemeentegebouw.
© Redactie 2016
marokko
zelfmoord
agadir
souk lhad
markt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
duitsland
china
afc ajax
hanau
tobias rathjen
frankfurt
moslimhaat
hubei
tweede kamer
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi