Agent in Marokko verkoopt uniform om schulden te betalen

marokko
0
14 jun '16
Een Marokkaanse politieman heeft zijn uniform verkocht om zijn schulden terug te kunnen betalen. Hij is daarom voor de tuchtraad verschenen.

Volgens Assabah buigt de tuchtraad van politieautoriteit DGSN zich volgende week over de zaak van de man. De agent zou schulden hebben gehad bij een schademonteur bij wie hij regelmatig zijn auto kwam opknappen, aldus de krant vandaag. De agent was werkzaam in Temara maar werd overgebracht naar Salé, waar hij in afwachting van de beslissingen blijft.

De zaak kwam aan het rollen toen de plaatwerker in kwestie een klacht indiende bij een aantal partijen, waaronder de directeur van DGSN en het openbaar ministerie op 16 mei dir jaar. Volgens de klager heeft hij sinds 2013 klusjes uitgevoerd en bood zijn diensten aan bij de in- en verkoop van gebruikte auto's. De schuld voor reparaties liep op toen de man het betalen uitstelde. 

Assabah voegt eraan toe dat de politieman zich ook van zijn slechtste kant liet zien door hooghartig, vernederen en dreigend om te gaan met het slachtoffer als hij om zijn geld vroeg. Uiteindelijk besloot hij aangifte te doen met overweldigend bewijs in handen. Hij had namelijk het uniform van de man gekregen om een deel van de schuld te betalen.

De agent staat ook terecht voor het verwaarlozen van een minderjarig meisje dat ziek is. Het is niet bekend of het om een dochter van de verdachte gaat.

© Redactie 2016
marokko
politieagent
dgsn
temara
sale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?