Zero Mika: campagne tegen plastic tasjes in Marokko

buitenland
0
15 jun '16
Marokko doet er alles aan om zo groen mogelijk te worden, zeker nu de milieutop COP22 dit jaar in Marrakech zal plaatsvinden.
Een doorn in het oog van voorvechters van het milieu zijn de miljoenen plastic tasjes in Marokko. Marokko deed de giftige zwarte tasjes al in de ban maar er moet nog veel gedaan worden om het plastic terug te dringen. Daarom heeft een milieucollectief de campagne 'Zero Mika' in het leven geroepen. De coalitie van bijna 150 verenigingen, netwerken en vakbonden heet Coalition for Climate Justice (CMJC). 

De organisatie noemt plastic tasjes 'een verschrikking van de moderne tijd'. Met Zero Mika willen zij het bewustzijn vergroten bij burgers. Daarom gaat het collectief in meerdere steden in Marokko bewustzijn proberen te creëren. Een van de activiteiten is de inzameling van plastic tasjes. Dat doen ze tussen 24 en 26 juni in 'zwarte gebieden', waar de tasjes in overvloed zijn.

Alternatieven
Met de bewustmakingscampagne wil CMJC Marokkanen bewegen een alternatief te gebruiken. Ook wil het ondernemers erop wijzen dat boodschappentassen of rieten manden milieuvriendelijker zijn. 
© Redactie 2016
marokko
marrakech
milieu
plastic
zero mika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
keuken kampioen divisie
afc ajax
sparta rotterdam
super league
islamitisch onderwijs
aivd
arie slob
fayez al-sarraj
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi