Silvio Terranova: de Italiaan van Daesh die aanslag plande op Casablanca

buitenland
3
15 jun '16
De Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ heeft een 37-jarige Italiaan van Daesh opgepakt op luchthaven Oujda.
Hij plande een aanslag in Casablanca en werd kort voor zijn reis naar Italië opgepakt. Nieuwe informatie over Terranova is door de Marokkaanse krant Akhbar Al Yaoum vandaag gepubliceerd. De Italiaan werd geboren in België en bracht veel tijd door in Marokko. 'Hij bleef een jaar in het koninkrijk om vervolgens terug te keren naar Italië', aldus de krant. 

Tijdens zijn verblijf hadden Marokkaanse veiligheidsdiensten de man al in de smiezen. Hij werd pas gearresteerd toen hij het land probeerde te verlaten. De autoriteiten weten dat hij trouw zwoer aan Daesh tijdens zijn verblijf in het Noord-Afrikaans land. Uit onderzoek moet onder meer blijken of er een link is met Jalal Attar, een Marokkaanse Belg die is gelinkt aan de aanslagen in Parijs. 

Volgens de krant heeft Terranova dit zelf bekendgemaakt na zijn arrestatie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt in een verklaring dat de arrestatie van Terranova volgt na nauwkeurig speurwerk. Het ministerie en de krant vermelden er niet bij waar hij woonde en wat zijn reden is achter zijn plotselinge vertrek.

Wel kan met zekerheid gezegd worden dat hij bij de cel hoorde van de Tsjadische terreurverdachte die in Tanger werd opgepakt. Hij zette plannen op voor Daesh om gevoelige plekken op Marokko te bestoken met aanslagen.  Terranova probeerde in 2014 nog bij Daesh aan te sluiten via Syrië, maar dat mislukte. 

Het onderzoek van Marokko loopt nog. De verdachte is in hechtenis geplaatst.
© Redactie 2016
marokko
daesh
oujda
silvia terranova
bcij
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khalifa haftar
gevangenis
saoedi-arabië
frankrijk
botolapro
amsterdam
staatsliedenbuurt
zutphen
syrië
vught
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi