Drie Marokkaanse vrouwen plegen in een week tijd zelfmoord

marokko
16
15 jun '16
Kenitra kijkt terug op een zeer treurige eerste week Ramadan na de zelfmoord van drie stadsgenoten.

Alle drie de zelfmoorden hadden te maken met sociale en psychische problemen, meldt Assabah vandaag. Afgelopen vrijdag pleegde een medewerkster van het Bureau voor Water en Bosgebied zelfmoord door haarzelf in brand te steken. Ze was zwanger van haar vierde kind. Haar man verklaarde tegenover de autoriteiten dat zijn echtgenote geestesziek was en hiervoor onder behandeling was. De politie onderzoekt de zaak.

De tweede zelfmoord in Kenitra vorige week is die van een 19-jarige vrouw. Ze slikte rattengif in. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat ze enkele minuten voor de zelfmoord ruzie had met haar moeder. Het derde geval is dat van een 17-jarig meisje. Ze pleegde zelfmoord na een ongelukkige liefde. De familie van het slachtoffer zegt tegen de politie dat het meisje een emotioneel wrak werd na het stuklopen van haar relatie. Haar ex-vriendje is gearresteerd voor onderzoek. 

Het aantal zelfmoorden in Marokko is schrikbarend hoog. Jaarlijks plegen ruim 1600 mensen zelfmoord volgens het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie in 2014. Dat is een verdubbeling in vergelijking met tien jaar geleden.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
kenitra
zelfmoord
zelfverbranding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi