Leraar in Marokko helpt zusje via WhatsApp aan antwoorden examen

marokko
0
15 jun '16
In Ben Ahmed, regio Settat, is een leraar in de problemen gekomen nadat hij zijn zusje van antwoorden voorzag toen zij examen deed.

Hij is gearresteerd en in de gevangenis Bouya Jilali in Settat geplaatst, meldt Al Massae vandaag. Zijn zusje mag haar proces in vrijheid afwachten. Toezichthouders betrapten haar tijdens het examen. Ze was in de weer met WhatsApp, waar ze antwoorden doorkreeg. Vervolgens was het een koud kunstje om de leerkracht te betrappen op zijn fraude. Daarvoor hoefde men alleen de WhatsApp-gesprekken van het meisje te lezen.

De leraar geeft Frans en is al acht jaar docent. Hij ontkende de feiten niet. Zijn arrestatie is het gevolg van strengere controles tijdens examens. Elk jaar weer lekken examens en antwoorden via sociale netwerken. Ook was het makkelijk om te spieken. Strengere straffen en betere controles werden daarom ingevoerd.

Na het lekken van examens werden eerder al tientallen studenten en anderen opgepakt in Safi, Taza, Rabat, Marrakech, Fes, Tanger, Kenitra en Temara. Zij maakten zich schuldig aan lekken van examens en het aanbieden van antwoorden in ruil voor geld.

© Redactie 2016
marokko
settat
opmerkelijk
student
leraar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?