Franse acteur: 'Marokko loopt tien eeuwen achter'

marokko
46
16 jun '16
Acteur en komiek Franck Dubosc heeft boos gereageerd omdat zijn nieuwe film Camping 3 niet goed is ontvangen in Marokko.

Dubosc liet zijn frustraties de vrije loop in gesprek met Tele Star. Zijn film werd aan het Marokkaans publiek getoond tijdens het Marrakech Du Rire Festival op 3 juni. In de film was nogal wat naaktheid te bespeuren en dat is in Marokko al snel 'not done' wegens de hshouma-cultuur. In één scene speelt Dubosc een potje beachvolleybal op een naaktstrand: 'Het is moeilijk hier, omdat je je realiseert dat dit land cultureel gezien tien eeuwen achter loopt', aldus een zichtbaar geïrriteerde Dubosc. 

'Gesluierde vrouwen en kinderen verlieten de zaal, er is nog een hoop werk te doen hier.' De komiek uitte ook kritiek op de ratinginstantie in het land. 'Kun je het geloven? Camping 3 is verboden voor minderjarigen onder de leeftijd van zestien jaar', voegt hij eraan toe. 'Dit is wanneer het interessant wordt om te proberen dingen te repareren. Dit is ook de reden dat filmproducenten en distributeurs hun films hier niet brengen, omdat zij anders alle scènes moeten schrappen.'

'Sommige leden verlieten het publiek, anderen zetten hun handen voor de ogen van hun kinderen toen ze mij in zwemkleding zagen.' Dubosc heeft inmiddels zijn excuses aangeboden in een lang bericht op social media.

© Redactie 2016
marokko
franck dubosc
film
camping 3
filmfestival
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi