Interview met Soufyan Ahannach (Jupiler League)

sport
1
16 jun '16
Soufyan Ahannach verlengde vandaag zijn aflopende verbintenis bij Almere City met twee seizoenen.

De middenvelder gold afgelopen seizoen als één van de smaakmakers in van de Jupiler League. Vooral in de tweede seizoenshelft ontpopte Ahannach zich als een ware spelbepaler met veel bepalende assists en doelpunten. Ahannach was zo vriendelijk om Marokko.nl te woord te staan op deze voor hem bijzondere dag.

Bij deze feliciteren we je met je recentelijke contractverlenging bij Almere City. Naar ons weten heb je diverse aanbiedingen uit binnen- en buitenland naast je neergelegd. Waarom heb je besloten om bij Almere City te blijven?

'In eerste instantie bedankt. Ja dat klopt, de intentie was ook om weg te gaan, vooral omdat er ook nog lucratieve aanbiedingen tussen zaten. Maar toen begon ik toch te twijfelen: kan ik alles wel achter laten (thuisgevoel) en dan alleen wonen? Dat heeft me toch uiteindelijk over de streep getrokken om het dicht bij huis te zoeken en zodoende werd het Almere.'

Na drie seizoenen tussen bank en basis gewisseld te hebben was afgelopen seizoen jouw absolute doorbraak in het eerste elftal. Uit 26 competitiewedstrijden scoorde jij zeven keer en bereidde je tevens zevenmaal doelpunten voor. Hoe kijk jij terug op deze ontwikkeling in drie seizoenen tijd?

'Ja zoals je zegt schommelde ik tussen bank en basis maar de keren dat ik speelde liet ik wel nadrukkelijk m’n stempel achter. Had natuurlijk wel gehoopt om eerder vaste waarde te worden maar het is belangrijk welke trainer aan het roer staat, en met deze trainer kan ik het wel goed vinden.'

Welke concrete doelen heb je nu voor jezelf gesteld na deze verlenging?
Om een jaar goed te presteren bij Almere en te worden verkocht om nog een leuk bedrag voor Almere achter te laten. Een daarna zie ik het wel, in de voetballerij moet je niet al te ver vooruit denken.

Een mooie gelegenheid om deze vraag te stellen aangezien we nu in de Gezegende maand Ramadan verkeren, hoe combineer jij je topsport met het vasten?
'Het is een gezegende maand en die moeten we als moslims goed benutten. Al’Hamdoulilah het is zeker te doen, vooral gezien het feit dat er de laatste jaren flink wat dagen van de Ramadan tijdens de vakantie plaatsvinden. En als je traint op de dagen dat je moet vasten dan slaap je daarna meestal direct want je lichaam heeft weer power nodig.'

Vooralsnog heb je slechts één jeugdinterland achter je naam staan, bij Oranje U18 wel te verstaan. In hoeverre sta je open voor een interlandcarrière bij het Marokkaanse elftal?
'
Voor een nationaal elftal spelen is zeker een goede zaak, het betekent direct ook dat je goed bezig bent. Ik denk dat Nederland geen optie meer voor mij is dus als Marokko op de deur klopt is het zeker een mooi avontuur.'

We danken je voor je tijd, wil je nog wat kwijt aan de bezoekers van Marokko.nl?
Jullie ook bedankt, wat betreft de bezoekers wil ik ze allen een gezegende maand wensen.

© Redactie 2016
interview
soufyan ahannach
almere city
contract
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi