Drugsbaronnen Marokko kopen 'armoedecertificaten'

marokko
18
17 jun '16
In Marokko hebben de allerarmsten 'armoedecertificaten' om daarmee aanspraak te maken op gratis diensten.

Drugsbaronnen maken ernstig misbruik van deze sociale regeling en kopen ze op voor 60.000 dirham. Hiermee willen ze aantonen bankroet te zijn zodat ze boetes van een paar miljoen dirham niet hoeven te betalen. 'Ongelooflijk maar waar!', schrijft nieuwsbron Le360 over deze nieuwe vorm van fraude. Ambtenaren zouden de certificaten graag verkopen voor dergelijke bedragen.

In Larache is een zaak aan het licht die aantoont dat het overheidssysteem graag een handje helpt. Een gemeentevoorzitter en een ambtenaar zijn betrokken bij een dergelijk schandaal. Zij tekenden onder meer een armoedecertificaat voor een drugsbaron die in januari werd opgepakt wegens het bezit van 24 kilo hasj. Assabah meldt vandaag dat het document werd ontdekt toen bleek dat hij zijn boete van 10,4 miljoen dollar niet heeft overgemaakt.

Deze kreeg hij als boete voor zijn handel in drugs van de douane in Tanger. Nadat het document zorgvuldig werd onderzocht heeft de procureur-generaal van de rechtbank in Tanger een onderzoek bevolen in Larache. Deze omvatte onder meer de ondervraging van betrokken overheidsmedewerkers zoals de gemeentevoorzitter.  

Op hetzelfde moment brak een soortgelijk schandaal uit met een behoeftigheidscertificaat. Ditmaal in de provincie Nador. Een grote cocaïne-dealer was eveneens in staat om een dergelijk certificaat te kopen voor 60.000 dirham. Hiermee probeerde hij de boete van 2,5 miljoen dirham te omzeilen. Beide zaken worden verder onderzocht.

© Redactie 2016
marokko
armoede
opmerkelijk
drugshandel
drugs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi