Rutte neemt het op voor media: kritiek DENK slaat nergens op

algemeen
41
17 jun '16
De kritiek van de politieke beweging DENK op de media slaat echt nergens op. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag.

Hij reageerde op een filmpje van DENK waarin de pers van vooringenomenheid wordt beschuldigd. Rutte sprak over een onbegrijpelijke aanklacht. Hij verwierp de suggestie dat journalisten een "collectief machtsbolwerk" zouden zijn van aanklager, rechter en uitvoerder van de straf in één. "Dat slaat natuurlijk nergens op." De premier benadrukte dat ook hij niet geheel "kritiekloos" is op de journalistiek in Nederland. Maar als je de indruk hebt dat een journalist bijvoorbeeld uit eigenbelang handelt of niet eerlijk is, dan heb je daar contact over, zo stelde Rutte.

Asscher
Eerder vrijdag had minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) de handelwijze van DENK ook afgekeurd. Als DENK ertegen is dat mensen over één kam worden geschoren, dan moet de beweging dat zelf ook niet doen met journalisten, zo zei de bewindsman.

DENK publiceerde begin deze week een filmpje over 'de media', die de poortwachters van de gevestigde orde zouden zijn. Het kwam op Asscher over alsof hierin alle journalisten over één kwam werden geschoren. "Als je staat voor verbinding, maak het dan ook waar", aldus de vicepremier.

© ANP 2016
denk
lodewijk asscher
mark rutte
media
vooringenomenheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi