Marokkaanse crimineel is Nederlandse verblijfsvergunning kwijt

marokko
81
17 jun '16
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft terecht de verblijfsvergunning ingetrokken van een Marokkaanse man die al veertig jaar in Nederland woont maar ongeveer de helft daarvan in de gevangenis doorbracht voor zware misdaden.

Dat heeft de rechter vrijdag besloten. De man kwam op zevenjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. De afgelopen ruim dertig jaar maakte hij zich schuldig aan reeksen zware misdrijven, waaronder straatroof. In totaal bracht hij van zijn veertig jaar in Nederland 19,5 jaar in de cel door. 

Nadat hij voor de tweede keer een speciaal voor stelselmatige daders ingestelde maatregel kreeg opgelegd, besloot Dijkhoff om zijn verblijfsvergunning in te trekken. Het besluit werd aan de rechtbank voorgelegd, maar deze stelde de bewindsman in het gelijk.

Inreisverbod
"Met zijn handelwijze heeft de man de maatschappij veel schade berokkend en heeft hij de slachtoffers van zijn geweldsfeiten leed en angst aangedaan", zo oordeelde de rechter. "Van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving is niets gebleken." Dijkhoff legde de man ook een inreisverbod van tien jaar op. Hij zit nu nog in de gevangenis in Nederland.

© ANP 2016
marokko
marokkaan
klaas dijkhoff
criminaliteit
verblijfsvergunning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi