Man vast voor dood krantenbezorgster

algemeen
1
18 jun '16
De politie heeft vrijdagavond een man van 29 jaar uit Schiedam aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van krantenbezorgster Anita van Dijk.

Dat meldde de politie. Over de aanleiding voor de steekpartij kan de politie vrijdagavond nog niets zeggen. Het 51-jarige slachtoffer werd op 13 mei op de Pasteursingel in Rotterdam neergestoken. Ze liep die dag de krantenwijk van haar zoon. Van Dijk was getrouwd met een Marokkaanse man, die na de moord in Nederland is gebleven om de zaak te volgen en het verdriet met zijn zoons te verwerken.

De vrouw bezweek een week later aan haar verwondingen. Twintig rechercheurs zijn al die tijd met de zaak bezig geweest.

Stille tocht
Eind mei liepen honderden mensen mee in een stille tocht door Schiedam-Oost en Rotterdam Oud-Mathenesse. Twee weken geleden nog deed de politie op en rond de Pasteursingel opnieuw uitgebreid onderzoek, ook werd een buurtonderzoek gehouden.

Een dag na de dood van de krantenbezorgster werd op de voor haar ingerichte gedenkplek twee keer een man gezien die opviel op door zijn gedrag. 's Middags liep iemand in zichzelf mompelend rond, later op de avond was een man aan het schreeuwen op de gedenkplek. Of het de 29-jarige opgepakte Schiedammer was, is onbekend.

© ANP 2016
anita van dijk
krantenbezorgster
schiedam
moord
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?