Mag je als moslim je organen doneren aan niet-moslims?

algemeen
8
20 jun '16
Mag je als moslim je organen doneren aan niet-moslims?
Over deze vraag is nog veel onduidelijkheid onder moslims in Nederland. Daarom staat deze vraag de aankomende week centraal in de nieuwe Ramadan campagne van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Via een videobericht op Facebook worden moslims opgeroepen om op de bovenstaande vraag te reageren en met elkaar in gesprek te gaan. 

Mag het of mag het niet
Voor moslims is Ramadan een maand van tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Een moment om ook stil te staan bij belangrijke levensonderwerpen, zoals orgaandonatie. Veel moslims in Nederland overwegen orgaandonor te worden, maar weten niet of het vanuit hun geloof is toegestaan. 

Met een drietal vraagstellingen stimuleert de Nederlandse Transplantatie Stichting moslims na te denken over hun wensen rond orgaandonatie. De gesprekken vinden plaats op Facebook en worden begeleid door islamitisch theologen MA Rafik Dahman en MA Sefa Bagci. 

Levendige discussie
De bovenstaande vraag is derde vraag in een reeks van drie vragen. De eerste twee vragen leverden reeds een zeer levendige en inhoudelijk discussie op, met meer dan 800 reacties. De vragen “Is orgaandonatie een verboden aantasting van het lichaam?” en “Verander je door orgaandonatie de wil van Allah?” stonden toen centraal. Deze vragen zijn ook aan Rafik Dahman en Sefa Bagci voorgelegd. Ben je benieuwd naar hun reactie? Bekijk dan het interview met beide heren op de website van de NTS
© MAROKKO.NL 2016
orgaandonatie
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi