Twee aanhoudingen voor belagen busjes Connexxion

algemeen
0
20 jun '16
De politie heeft twee mannen in Almere aangehouden die worden verdacht van het vernielen van servicebusjes van vervoerbedrijf Connexxion.

De vervoerder wordt al enige tijd geplaagd door een reeks van vernielingen in die plaats. Met name ruiten van passagiersbussen zijn het doelwit van vandalen. De mannen van achttien en 24 jaar oud werden vrijdag aangehouden. De eerste vernielde op 24 mei de ruit van een servicebusje. De Almeerder deed dat omdat hij even daarvoor door medewerkers van het vervoerbedrijf met een boete de bus was uitgezet voor zwartrijden.

De tweede man, een 24-jarige Almeerder, gooide op 16 mei een steen tegen de zijkant van een soortgelijk busje. Medewerkers van het bedrijf hadden hem kort daarvoor betrapt toen hij bezig was om fietsen op de busbaan te zetten. Connexxion heeft de afgelopen weken in Almere aan de lopende band te maken met vernielingen. In de Kruidenwijk werden bussen bekogeld met stenen.

De onderneming staakte het busvervoer eerder kort na een aantal van dergelijke incidenten op rij. Vorige week legden chauffeurs van Connexxion enkele uren het werk neer nadat een boze klant een ruit van een bus insloeg. Een passagier kreeg daardoor glas in een oog. De gemeente nam onlangs maatregelen in een poging de vernielingen een halt toe te roepen. Ze werden losliggende stenen langs de routes verwijderd en is extra camera- en politietoezicht ingevoerd.

© ANP 2016
kruidenwijk
chauffeur
vervoersbedrijf
connexxion
almere
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi