Jongemannen in Marokko opgepakt om eten broodje bij strand

marokko
53
20 jun '16
'Een recordaantal arrestaties voor het verbreken van het vasten in het openbaar', zo begint Le360 een artikel over nieuwe arrestaties van Marokkaanse moslims die niet vasten.

De bron weet dat afgelopen zaterdag op het strand van Essaouira twee jongemannen zijn betrapt toen ze een broodje aten en sigaretten rookten. Ze werden in voorlopige hechtenis geplaatst. Deze arrestaties volgen in een reeks soortgelijke arrestaties om het niet meedoen aan de Ramadan. In Rabat werd een man gearresteerd voor het roken van een sigaret tijdens een pauze op zijn werkplek. 

In Marrakech werd een jong koppel gearresteerd toen ze op klaarlichte dag elkaar een zoen gaven in Gueliz. Een andere jonge vrouw werd mishandeld toen ze een sigaret opstak. Twee anderen hebben voorwaardelijke celstraffen gekregen voor het drinken van water in Zagora. 

Allen hadden te maken met het overtreden van wetsartikel 222 van het Wetboek van Strafrecht. Hierin staat dat moslims die in het openbaar eten celstraffen tot maximaal zes maanden kunnen krijgen als ze vanuit de islamitische regels niet vrijgesteld zijn van vasten. 

© Redactie 2016
marokko
ramadan
islam
haram
essaouira
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?