15% van de Marokkanen lijdt aan dwerggroei

marokko
9
20 jun '16
In Marokko heeft 15% van de bevolking te kampen met dwerggroei, zo blijkt uit een recent rapport van een gezondheidsorganisatie.

Het International Research Institute for Food Policy (IFPRI), gevestigd in Washington, is een van de meest betrouwbare instellingen voor onderzoek naar internationaal voedselbeleid. Assabah heeft het laatste rapport ingezien en was logischerwijs vooral geïnteresseerd in de resultaten van Marokko. De krant meldt vandaag dat 15% van de Marokkanen met dwerggroei of een ander groeiprobleem te maken heeft. 

Marokko staat 45e op een lijst met 132 landen. Een andere verontrustende bevinding is dat 11% van de pasgeboren Marokkaanse baby's onder het gemiddeld gewicht zit. 33% van de zwangere Marokkaanse vrouwen lijdt aan ondervoeding en bloedarmoede. Slechts 28% van de vrouwen geeft borstvoeding. Een ander probleem is dat 22,3% van de Marokkanen met obesitas kamt en 13,5% aan diabetes lijdt. 

Op het gebied van openbare voedselbeleid benadrukt IFPRI dat Marokko deel uitmaakt van een lijst van 98 landen waarvan de voedselvoorziening in het gedrang kan komen in de toekomst. IFPRI stelde de ranglijst samen aan de hand van verschillende onderzoekscriteria. Denk daarbij aan aantal calorieën beschikbaar voor elke inwoner, toegang tot water en sanitaire voorzieningen en de levensverwachting.

© Redactie 2016
marokko
gezondheid
dwerggroei
ifpri
voeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi