Marokkaanse legt uit waarom ze christen is geworden (video)

marokko
367
20 jun '16
Marokkanen die christen zijn geworden verenigen zich en treden nu naar buiten op het YouTube-kanaal 'Moroccan and Christian'.

In een reeks filmpjes komen Marokkanen aan het woord die zich bekeerden tot het christendom. Een van hen is Atika, die in een nogal opschepperig filmpje haar verhaal doet. 'Ik kom uit een familie met moslims en nog steeds zijn er moslims in mijn familie. Ik vraag aan God om ze te leiden naar de waarheid, maar het mooie is dat meerdere familieleden nu ook christen zijn', begint ze haar relaas. 

'Hoewel we constant worden vervolgd, wil ik zeggen dat onze God heel goed is. Wij Marokkaanse christenen leven heel normaal, net als andere Marokkanen. We houden van ons land, willen vooruitgang en houden ons aan de wetten.' Ze gaat verder: 'Sommigen kozen ervoor om christen te worden omdat ze ontdekten dat hun voorouders christen waren, anderen hoorden over Jezus en bekeerden. Elke Marokkaan heeft een verhaal voordat hij of zij christen werd.'

Ze heeft het vervolgens onder meer over 'onwaarheden die ze heeft geleerd over het christendom die later niet zo bleken te zijn'. Tot slot zegt ze tegen de kijkers dat 'als iemand meer wil weten ze altijd welkom zijn'. Het bekeren naar een andere religie is in Marokko niet strafbaar. Wel is het strafbaar om een ander geloof te promoten dan de islam. Ook is het verboden om anderen te bekeren.

'Moroccan and Christian' kan in het slechtste geval opgedoekt worden omdat de Marokkaanse autoriteiten hun praktijken als geloofspromotie.  


© Redactie 2016
marokko
islam
moslim
christendom
christen
moroccanandchristian
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?