Oplichter verkoopt neppe vliegtickets voor Marokko

marokko
2
21 jun '16
Een Marokkaanse man in New York wordt beschuldigd van het oplichten van veel Marokkanen door neppe vliegtickets van Royal Air Maroc te verkopen.

De Marokkaans-Amerikaanse nieuwswebsite Moroccoworldnews doet daar verslag over. Zij spraken een aantal gedupeerden. Het is inmiddels duidelijk geworden dat de man door middel van een toeristenvisum naar de Verenigde Staten vertrok. Hij richtte zich met zijn neptickets op de Marokkaanse gemeenschap van New York. Ook bood hij zijn frauduleuze diensten aan aan Amerikanen. 

Op de Facebookpagina 'Marokkaanse Amerikanen in New York' staat veel informatie over de dader. Gedupeerden wendden zich tot de pagina om anderen te waarschuwen. Volgens Simo Aissaoui, beheerder van de pagina, gebruikt de verdachte de naam 'The Tvael Masters' voor zijn praktijken. Aissaoui tegenover Moroccoworldnews: 'Hij heeft veel mensen opgelicht voor tienduizenden dollar.'

Zijn naam zou Mohamed Kasri zijn. Een slachtoffer vertelt dat Kasri in een reisbureau werkte van een Jemeniet. Nadat het slachtoffer realiseerde dat haar vliegticket nep was ging ze naar het reisbureau om te ontdekken dat ook zijn voormalige werkgever gedupeerd is door zijn ex-werknemer. Hij stal geld van hem.

'Hij verkocht me tickets ter waarde van 3.000 dollar, maar toen ik Royal Air Maroc in New York belde vertelden ze me dat het kaartje nep was. Ik ging naar het reisbureau en daar vertelden ze me dat hij 25.000 dollar had gestolen en naar Parijs is gevlucht.' De vrouw kreeg wel een kopie van zijn paspoort in handen. De politie is de man waarschijnlijk op het spoor.

Moroccoworldnews publiceerde het kopietje van het paspoort van de oplichter.

© Redactie 2016
marokko
royal air maroc
oplichter
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?