Mohammed VI lanceert projecten voor ex-gevangenen (video)

buitenland
6
22 jun '16
Koning Mohammed VI heeft gisteren in de Oukacha gevangenis in Casablanca de Ramadan 2016 projecten gelanceerd voor ex-gedetineerden.
De projecten, die zijn samengevoegd in een programma, kosten 5,2 miljoen dirham en er zullen 333 ex-gevangenen van profiteren. Het programma is in het leven geroepen om financiële en logistieke steun te bieden aan ex-gedetineerden om goed te re-integreren in de samenleving. Tijdens hun detentieperiode kunnen ze al beginnen met het programma, dat vooral uit opleidingen bestaat. 

Hiermee wil de Mohammed VI Stichting voor Re-integratie van Gedetineerden voor minder recidive zorgen. Mohammed VI tekende eveneens drie overeenkomsten voor de gedetineerden. In een overeenkomst staat dat gedetineerden trainingen krijgen in de automobielsector. Dat zal gebeuren door de Marokkaanse Vereniging voor Automobiele Industrie en Handel.  

In een tweede overeenkomst staat geregeld dat 50 ex-gedetineerden een opleiding krijgen van Renault in Marokko. Zij volgen daar een speciaal re-integratietraject dat is opgezet door de stichting. Ook Peugeot-Citroen gaat 50 ex-gevangenen opleiden en uitzicht op een baan bieden. 

Tijdens zijn bezoek aan Oukacha reikte de koning ook diploma's aan uit gedetineerden die geslaagd zijn voor hun baccalaureaat of hogere beroepsopleiding. 

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
oukacha
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
premier league
bangladesh
genocide
hakim ziyech
afc ajax
uefa
raja
myanmar
israel
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi