Bizar tafereel met imam in Marokkaanse moskee

buitenland
20
22 jun '16
Afgelopen weekend vond in een moskee in Sidi Slimane een vreemde gebeurtenis plaats. Een ontevreden imam ging daar uit zijn kleren.
Zondag vond een eerbetoon plaats voor religieuze 'officieren' in een moskee in Hay Khouribga in Sidi Slimane. Al Akhbar meldt vandaag dat een imam zichzelf echter niet op de lijst van 'geëerde' imams zag en dat deed hem pijn. Heel veel pijn. Voor het oog van het grote publiek besloot hij in een hysterische bui zijn kleren uit te trekken en alleen zijn ondergoed aan te houden.

Hiermee protesteerde hij volgens de krant tegen de Mohammed VI Stichting voor Sociaal Werk voor Religieuze ambtenaren. Dat was de organisator van het eerbetoon. De zestigjarige imam vond dat hij wel een eerbetoon verdiende na 48 jaar trouwe dienst in de moskee. Hij kwam net uit het buitenland voor behandeling aan zijn ogen en was er iets meer dan een jaar tussenuit gegaan.

Desondanks kon hij het niet verkroppen dat anderen - die veel jonger waren en een mindere staat van dienst hebben - wel werden geëerd. Volgens Al Akhbar kreeg de imam na zijn hysterische bui toch zijn eerbetoon. Maandag werd hij geëerd door buurtbewoners en collega's. Hiermee wilden ze hem troost bieden en bedanken voor de 48 jaar. Eind goed al goed.
© Redactie 2016
marokko
sidi slimane
imam
opmerkelijk
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
europa league
wydad
israel
afc ajax
raja
hakim ziyech
ziyech
championsleague
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi