Unieke docu laat dagelijks leven prostituees Marokko zien

marokko
40
22 jun '16
Een gepubliceerde documentaire over twee jonge prostituees in Marrakech heeft het probleem weer op de kaart gezet.

Het was lange tijd stil rond deze vorm van problematiek maar een Franse televisiezender zorgt ervoor dat men het er weer over heeft in Marokko. In een documentaire volgen cameramensen Samia (19) en Dounia (20). Zij werkten enkele maanden als prostituee en lieten zich volgen door verborgen camera's om een kijkje in hun leven te geven. Dat zorgde voor unieke beelden. 

Samia en Dounia - die onherkenbaar in beeld zijn - zeggen het werk te zijn begonnen voor levensonderhoud en door de slechte werkgelegenheid. Voor het tweetal is het inkomen zodanig goed dat ze onafhankelijk zijn. Sommige prostituees verdienen 3.000 dirham per nacht, terwijl anderen het moeten doen met 700 dirham. Ook dat bedrag is in Marokko extreem hoog. 

Een andere prostituee is de wat oudere Daida. Hoewel veel meisjes het werk als tijdelijk beschouwen zit Daida al tien jaar in het vak. Ze hoopt nog steeds dat haar situatie van tijdelijke aard is en dat ze een stabiele baan kan krijgen om haar zoon te kunnen onderhouden. 

Het ministerie van Volksgezondheid schat dat er 50.000 prostituees in Marokko werken. Het gros woont en werkt in Marrakech.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
prostitutie
samia
dounia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi