67 steekpartijen en 2 doden in slechts 3 dagen tijd in Kenitra

marokko
0
22 jun '16
In het weekend is in Kenitra een geweldsuitbarsting ontstaan met 67 steekpartijen.

Dat leidde tot twee doden, meldt Al Massae vandaag. Volgens lokale bewoners is het gebrek aan politiepersoneel en een slechte verdeling van agenten de oorzaak van het exces. Le360 vraagt zich terecht af waarom dit geweld tijdens de Ramadan opspeelt. Verschillende groepen jongeren uit Kenitra namen het tegen elkaar op. Bloedige balans is twee doden en tientallen zwaargewonden.

Naast messen werden ook glazen flessen, stenen en andere wapens gebruikt. Dat verklaart meteen het hoge aantal slachtoffers. Ambulancediensten reden dan ook regelmatig door de wijken. Een dertigjarige man werd door een van deze ambulances opgepikt maar overleed zondag onderweg naar het ziekenhuis. Hij kreeg een steek in zijn hart van een voortvluchtige crimineel. 

Reden voor de steekpartij is een uit de hand gelopen geschil. Twee dagen eerder kwam ook al een jongeman binnen die aan zijn verwondingen overleed. Hij kreeg met een zwaardachtig wapen een klap op het hoofd en nek. Een derde slachtoffer werd op wonderbaarlijke wijze gered van een wisse dood, aldus de krant. De geweldsuitbarsting zorgde voor een recordaantal slachtoffers van het regionaal ziekenhuis.

© Redactie 2016
marokko
steekpartij
kenitra
ramadan
geweld
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi